Osvrt na situaciju s pandemijom virusa COVID -19

Poštovani putnici, ravnatelji škola, profesori, nastavnici, roditelji, učenici, članovi udruga i svi ostali korisnici usluga agencije Niba Tours,
Svjesni vremena u kojim živimo i izazova s kojima se svakodnevno suočavamo želimo vam zahvaliti na dosadašnjoj suradnji i poželjeti vam puno zdravlja i uspjeha.
Prolazi već druga (školska) godina obilježena pandemijom corona virusa; još jedna godina tijekom koje će biti otežano održavanje izvanučioničkih nastava i ostalih putovanja. Naravno da nam je svima trenutni prioritet ostati zdravi i svesti sve moguće rizike ne minimum, no moramo se nadati da se polako nazire svjetlo na kraju tunela u vidu cjepiva, i da ćemo pobijediti ovaj virus te da ćemo se kroz nekoliko mjeseci vratiti našem „starom normalnom“ i uživati u svakom novom danu.
Mi u Niba Toursu želimo vjerovati da će već u proljeće biti moguće održavanje izvanučioničke nastave i da ćemo početkom ljeta krenuti na maturalce te jednodnevna i višednevna putovanja naših otvorenih grupa. S tim u svezi želimo naglasiti kako smo, prema našim informacijama, jedina putnička agencija iz našeg kraja koja je i prošlog ljeta u našem Hotelu Barba u Starigrad Paklenici realizirala dva maturalna putovanja bez ijednog incidenta; dapače uz puno odgovornosti, ali i prelijepih trenutaka koje će djeca koja su bila naši gosti pamtiti cijeli život. Vrijedi i napomenuti kako su ova maturalna putovanja bila uz puno prihvatljiviju cijenu od svih sličnih. Za otkazana školska putovanja nismo izdavali vaučere koje bi roditelji nekom drugom prilikom eventualno koristili za neke druge naše programe. Smatrali smo da je to novac potreban roditeljima i kako nemamo pravo taj novac zadržavati i stoga smo svim roditeljima koji su izvršili uplate za putovanja koja se zbog pandemije nisu mogla realizirati – vratili sve uplaćene iznose u cijelosti i bez zadržavanja bilo kakvih „storno troškova“! Prema našem tumačenju Zakona i Pravilnika Ministra turizma nitko ih niti nema pravo naplaćivati za putovanja odgođena ili stornirana zbog pandemije…
Naravno da nam nije lako; i naši su prihodi drastično pali, ali zato nije pala naša odgovornost, obraz, respekt prema vama i optimizam. Stoga se nadamo da ćete povratkom svih nas na „staro normalno“ cijeniti naše postupanje u ovim zahtjevnim vremenima i da ćete nam dati priliku da vam izradimo ponudu; da vam pokažemo da nam je stalo do vas, vaših učenika, vaše djece. Mi nismo agencija iz Zagreba ili bilo kojeg drugog udaljenijeg grada. Ovdje živimo, radimo, susrećemo se s vama i sutra sa svakim od vas želimo gledajući vas u oči, moći popričati o lijepim uspomenama sa zajedničkih putovanja.
Ostanite zdravi i nadamo se skorom susretu i zajedničkim putovanjima!
Vaš Niba Tours