TOSKANA

355,00  (2.674,75 kn)
4 dana autobusom
21./22.-25.06.2023.

*Vrijednost više: u cijenu uključena ulaznica za Cinqe Terre, izlet u Firencu, Sienu i Pisu te smještaj u hotelu*** u predgrađu Firence, na odličnoj lokaciji!


1.dan (21.06.): polazak u kasnim večernjim satima sa mjesta prema dogovoru. Vožnja autobusom visoke turističke klase uz usputno kupljenje putnika te pauze kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

2.dan (22.06.): dolazak u Firencu u dopodnevnim satima. Smještena u srcu Toskane, grad je koji spaja ugodnu atmosferu manjeg grada i zadivljujuću arhitekturu i umjetnost. Smještaj u hotel te odlazak vlakom do Firence. Slijedi obilazak grada uz lokalnog vodiča: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signorina – tržnica San Lorenzo uz mnogobrojne priče, detalje i zanimljivosti vodiča. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, ručak ili kavu na poznatom trgu. Povratak u hotel. Noćenje

3.dan (23.06.): doručak nakon kojeg slijedi odlazak u jednu od najpopularnijih turističkih destinacija Italije – Cinque Terre! Radi se o nacionalnom parku kojeg čini pet sela a koji je sa svojom obalom i okolnim brdima pod zaštitom UNESCOVE svjetske baštine. Obilazak kreće iz mjesta La Spezia otkuda vozi takozvani Cinque Terre Express vlak. Obilazak tri najatraktivnija sela: Riomaggiore, Manarola i Monterosso uz slobodno vrijeme za ručak. Povratak vlakom do La Spezia te autobusom do hotela. Noćenje.

4.dan (24.06.): Nakon ranijeg doručka polazak prema južnoj Toskani. Izlet se započinje u Sieni čija je povijesna gradska jezgra uvrštena na popis spomenika svjetske baštine UNESCO-a i pretvorena u pješačku zonu. Obilazak grada uz lokalnog vodiča počinje od Piazza del Campo – gradskog trga izgrađen na mjestu nekadašnjeg rimskog kazališta, uz poznatu katedralu čija fasada očarava, pa sve do vidikovca Facciatone odakle seže predivan pogled na cijelu Sienu. Slobodno vrijeme za ručak ili vlastite aktivnosti nakon čega slijedi polazak prema San Gimignanu – „Gradu lijepih tornjeva“ gdje će vas oduševit mali utvrđeni srednjovjekovni grad na brdu. Najslavniji je po svojoj arhitekturi, a osobito po svojim tornjevima koji se mogu vidjeti na kilometrima udaljenosti, kojih je nekoć bilo čak 72. Nakon šetnje gradom slobodno vrijeme za uživanje u jednom od najboljih sladoleda na svijetu ili vinu koje se dobiva samo od loze koja raste u okolici. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (25.06.): doručak i odjava iz hotela. Prije polaska kući odlazi se u posjet još jednoj najposjećenijoj destinaciji Italije a to je Pisa koja je najpoznatija po svom Kosom tornju koji, kao i cijeli Trg čuda na kojem se nalazi, ostavlja bez daha! Katedrala, Kosi toranj, najveća krstionica u Italiji, fontane… Nakon obilaska grada slobodno vrijeme za „zadnji“ talijanski espresso, rani ručak, fotografiranje i istraživanje Pise. Polazak kući, vožnja uz usputne pauze prema potrebi grupe. Dolazak u mjesto polaska u kasnim večernjim satima.


Cijena aranžmana iznosi: 355,00 €/2.674,75 KN

Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase, turističkog voditelja na cijelom putovanju, smještaj u hotelu B&B hotel Firenze Nuovo Palazzo Di Giustizia 3* na bazi noćenja sa doručkom, lokalne vodiče u Firenci i Sieni, ulaznicu za Cinque Terre sa vožnjom vlakom, izlet vlakom u Firencu, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti, trošak organizacije i realizacije putovanja, PDV.

 

Cijena aranžmana ne uključuje: boravišnu pristojbu za hotel u Firenci (ukupno 13.50 € po osobi – plaćanje isključivo na licu mjesta), putno osiguranje, troškove osobne potrošnje.

 

Mogućnost otplate navedenog aranžmana na četiri rate!