SARAJEVO I MOSTAR

Garantirano
560,00 Kn
2 dana autobusom
12.-13.02.2022.

Vrijednost više: hotel u neposrednoj blizini Baščaršije i samog centra Sarajeva!

Polasci: Koprivnica, Đurđevca, Pitomača, Virovitica, Slatina


1.Dan: Polazak u ranim jutarnjim satima sa mjesta prema dogovoru. Vožnja turističkim autobusom prema Slavonskom Brodu, te dalje dolinom rijeke Bosne prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Usputna zaustavljanja prema potrebama grupe. Dolazak u Sarajevo u dopodnevnim satima. Kraći panoramski razgled grada vožnjom uz rijeku Miljacku. Po dolasku u grad slijedi susret s lokalnim vodičem i razgled grada: Baščaršija, Sebilj, Morića–han, Stara pravoslavna crkva, Vijećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, Principov most, Katedrala srca Isusova… Pratitelj putovanja i vodič će predložiti najbolja mjesta za kušanje poznatih bosanskih specijaliteta poput ćevapa, bureka, sirnica, baklave, bosanske kave… Slobodno vrijeme za ručak, uživanje u gastronomiji Sarajeva, kupnju suvenira te individualno upoznavanje grada (kao npr. odlazak žičarom do Trebevića odakle se pruža prekrasan pogled na grad – doplata). U popodnevnim satima odlazak u hotel Saraj***, smještaj i odmor. S obzirom na hotel koji se nalazi u neposrednoj blizini centra Sarajeva po želji grupe moguća je poslijepodnevna/večernja šetnja Sarajevom – grupno ili individualno. Svakako preporučujemo posjetiti Baščaršiju i u večernjim satima te se zabaviti u poznatoj Pivnici HS ili nekom drugom ugostiteljskom objektu sa odličnom ponudom hrane i pića. Noćenje.

2.Dan: doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela te putovanje prema Mostaru, gradu smještenom na obalama rijeke Neretve – kulturnom i gospodarskom središte Hercegovine. Po dolasku u grad odlazak u razgled staroga grada: Bulevar – Sinagoga – Kriva ćuprija – mali most (prototip Starog mosta) – Tabačica džamija – Hamam – Stari Most – Kujundžiluk – Koski mehmed pašina džamija – Turska kuća – Karadžozbegova džamija. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu, kupnju i osobne programe. Predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevapčiće u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko, kako bi ste i osobno mogli ocijeniti čija je gastronomija bolja: sarajevska ili mostarska. Polazak kući u popodnevnim satima. Dolazak u Viroviticu i Koprivnicu u kasnim večernjim satima.


Cijena aranžmana iznosi: 560,00 kn

Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba. Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.


Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase, voditelja putovanja, smještaj u hotelu Saraj*** na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, lokalnog vodiča u Sarajevu, posjet Mostaru, sve obilaske prema programu, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i realizacije putovanja, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: smještaj u jednokrevetnoj sobi (nadoplata 70,00 kn), troškove osobne potrošnje.


Situacija vezana uz COVID 19 i potvrde:

  • Za ulazak u Bosnu i Hercegovinu TRENUTNO nema posebnih uvjeta, no pri povratku u Hrvatsku potrebno je imati:
    • EU digitalna covid potvrdu ili potvrdu o cijepljenju
    • potvrdu o infekciji i oporavku od virusa COVID-19 (15-180 dana nakon pozitivnog testa) ili;
    • negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili;
    • negativan antigenski test ne stariji od 48 sati.
  • Putnicima koji nemaju niti jedan od traženih dokumenata biti će propisana izolacija u trajanju od 10 dana po povratku sa bilo koje destinacije u Svijetu ili Europi. Putnici se najnormalnije vraćaju na polazišno mjesto u Zagrebu, te po dolasku mogu obaviti testiranje, poslati isto na mail adresu koju ćete dobiti na granici te vrlo brzo i jednostavno izaći iz izolacije. Osim ako je u zemlji u koju putujemo propisani drugačije nije se potrebno testirati sve do dolaska doma u Hrvatsku bilo da posjedujete COVID putovnicu ili ne.