RELAX DAN U MOZIRJU I LOGARSKOJ DOLINI

Garantirano
42,00  (316,45 kn)
1 dan autobusom
23.04.2023.

Mjesto polaska: Virovitica, Koprivnica

Termin putovanja: 23.04.2023.

Upustite se u avanturu otkrivanja skrivene ljepote alpske doline, parka cvijeća, kušanja piva iz fontane!

Vožnja s usputnim zaustavljanjem tijekom puta prema Sloveniji do Savinjske doline. Dolazak do parka cvijeća Mozirski gaj, mjesta koje postoji već više od 30 godina, kao jedan od najljepših parkova u ovom dijelu Europe.  Ovo mjesto skriva bezbroj cvjetnih kombinacija, a etnografski objekti poput seljačke kuće, spremišta za žito, kovačnice, pčelinjaka, mlina, kapelice sv. Valentina od posebnog su značaja- s jedne strane doprinose povećanju šarma parku, s druge strane prikazuju život ljudi u proteklim stoljećima. Slobodno vrijeme za uživanje u ljepoti cvijeća, vraćanju u prošlost i maštanju kako se tada živjelo.

Nastavak putovanja prema Logarskoj dolini, za koju mnogi kažu da je „raj na zemlji“. Jedna je od najljepših alpskih dolina u Sloveniji sa širokim ravnim dnom kojeg okružuje vijenac planinskih vrhova preko 2000 m. Zahvaljujući svom geografskom položaju te bujnim zelenilom koje ju okružuje, poznata je i kao klimatsko lječilište. Slijedi šetnja poučnom stazom, uživanje u prirodnim ljepotama, pogled na slap Palenk, dalje se nastavlja vožnja autobusom do kraja Logarske doline, gdje se nalazi vodopad Savinje „Rinka“, uživanje u pogledu sa „Orlovog gnijezda“, jedinstvenog objekta izgrađenog u stijeni…

Izlet privodimo kraju zaustavljanjem u mjestu Žalec, gdje slijedi osvježenje pivom koje teče iz fontane. Gradić Žalec nalazi se u poznatoj Savinjskoj dolini koja je najveći proizvođač hmelja, stoga nije neobično što se upravo ovdje smjestila prva pivska fontana na svijetu „Zeleno zlato“, a zanimljiva je činjenica što je najveći dio sredstava za nju osigurao anonimni dobitnik eurojackpota. Odlazak do gradskog parka u kojemu se nalazi Fontana piva, gdje je moguće iz staklene krigle degustirati pivo iz slavine. (uz doplatu). Dolazak kući predviđen je u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 42,00 /316,45 kn

Cijena aranžmana za djecu 7 – 14 godina: 40,00 €/301,38 kn

Cijena aranžmana za djecu 3 – 6 godina: 38,00 €/286,31 kn

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase, voditelja putovanja, ulaznicu za Mozirski gaj, sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti, troškovi organizacije i realizacije, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: staklenu kriglu za degustaciju piva: 8 € (6 puta po 1 dcl piva)

Mozirski Gaj – 23 km | Hotel Grof

Mozirski gaj

Je li ovo najljepših 7 kilometara Slovenije? Odmah morate na izlet u Logarsku dolinu!

Turizem Žalec - Kulinarika - Fontana piv Zeleno zlato