Relax dan u Mozirju i Logarskoj dolini

245,00 Kn
PROGRAM U NAJAVI
travanj, 2021.

Mjesto polaska:

Autobusni kolodvor: Virovitica, Koprivnica


Upustite se u avanturu otkrivanja skrivene ljepote alpske doline, parka cvijeća, kušanja piva iz fontane!

Vožnja s usputnim zaustavljanjem tijekom puta prema Sloveniji do Savinjske doline. Dolazak do parka cvijeća Mozirski gaj, mjesta koje postoji već više od 30 godina, kao jedan od najljepših parkova u ovom dijelu Europe.  Ovo mjesto skriva bezbroj cvjetnih kombinacija, a etnografski objekti poput seljačke kuće, spremišta za žito, kovačnice, pčelinjaka, mlina, kapelice sv. Valentina od posebnog su značaja- s jedne strane doprinose povećanju šarma parka, s druge strane prikazuju život ljudi u proteklim stoljećima. Slobodno vrijeme za uživanje u ljepoti cvijeća, vraćanju u prošlost i maštanju kako se tada živjelo.

Nastavak putovanja prema Logarskoj dolini, za koju mnogi kažu da je „raj na zemlji“. Jedna je od najljepših alpskih dolina u Sloveniji sa širokim ravnim dnom kojeg okružuje vijenac planinskih vrhova preko 2000 m. Zahvaljujući svom geografskom položaju te bujnim zelenilom koje ju okružuje, poznata je i kao klimatsko lječilište. Slijedi šetnja poučnom stazom, uživanje u prirodnim ljepotama, pogled na slap Palenk, dalje se nastavlja vožnja autobusom do kraja Logarske doline, gdje se nalazi vodopad Savinje „Rinka“, uživanje u pogledu sa „Orlovog gnijezda“, jedinstvenog objekta izgrađenog u stijeni…

Izlet privodimo kraju zaustavljenjem u mjestu Žalec, gdje slijedi osvježenje pivom koje teče iz fontane. Gradić Žalec nalazi se u poznatoj Savinjskoj dolini koja je najveći proizvođač hmelja, stoga nije neobično što se upravo ovdje smjestila prva pivska fontana na svijetu „Zeleno zlato“, a zanimljiva je činjenica što je najveći dio sredstava za nju osigurao anonimni dobitnik eurojackpota. Odlazak do gradskog parka u kojemu se nalazi Fontana piva, gdje je moguće iz staklene krigle degustirati pivo iz slavine. (uz doplatu)

Dolazak kući predviđen je u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 245,00 kn
Cijena aranžmana uključuje:
  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • voditelja putovanja,
  • ulaznicu za park cvijeća Mozirski gaj,
  • sve razglede prema programu,
  • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti,
  • troškovi organizacije i realizacije, PDV.
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • staklenu kriglu za degustaciju piva- 8 €

 

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.