Nacionalni park Brijuni i kupanje u Fažani

360,00 Kn
1 dan autobusom
28.06.2020.

“Legenda o nastanku Brijuna kaže kako je Stvoritelj dio Zemlje naumio oblikovati prema slici Raja. Tako je nastala Istra, nalik vrtu obraslom predivnim drvećem i prostranim livadama koji oplakuje plavo more i poziva ljude sretnom životu.  No ljubomorni vrag uništio je njegovo djelo razrezavši vreću u kojoj je anđeo nosio ostatke neiskorištenog kamenja, te se tisuće kamenih stijena prosulo po istarskoj zemlji, zemlji kontrasta, u isto vrijeme pitomoj i surovoj, plodnoj i škrtoj, sunčanoj i oblačnoj. Rastuženi anđeli su prikupili djeliće Raja preostale među rasutim kamenjem  i zaštitili ih morskim valovima. Tako su nastali Brijuni. “

NACIONALNI PARK BRIJUNI I KUPANJE U FAŽANI

Mjesto polaska: Virovitica, Koprivnica

 

Polazak u ranim jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar i Istru uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Fažanu, ukrcaj na brodicu te plovidba do NP Brijuni. Po dolasku, razgled Nacionalnog parka u trajanju od 4 sata. Vlakićem se posjećuju udaljeniji arheološki lokaliteti, zaljev Verige s ostacima rimske Vile rusticae i Bizantski kastrum u zaljevu Dobrika, kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi. Arheološki muzej otoka smješten u mletačkom kaštelu iz 16. st., te mala gotička crkva sv. Germana iz 15. st. s stalnom izložbom kopija fresaka glagoljskih spomenika Istre također su uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe.

Povratak brodicom u Fažanu gdje slijedi slobodno vrijeme za ručak u nekom od lokalnih restorana, kavu ili kupanje na prekrasnim fažanskim plažama. Predlažemo kupanje na plaži Dječje igralište gdje postoji dječje igralište, vježbalište, e-klupa, tuševi ili na plaži Badel gdje postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, Aquapark, tuševi na plaži, kafići i sl. Polazak kući u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Koprivnicu i Viroviticu u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 360,00 kn

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

 

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • voditelja putovanja,
  • ulaznicu za NP Brijuni uz stručno vodstvo,
  • sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje,
  • osiguranje od odgovornosti,
  • troškovi organizacije i realizacije putovanja, PDV.

 

Slikovni rezultat za nacionalni park brijuni

 

Plaža Badel – TZ Fažana

 

 

 

 

 

                                                                          Sretan put i dobru zabavu želi Vam Niba Tours !