Nacionalni park Brijuni i Pula

375,00 Kn
1 dan autobusom
09.05.2020.

“Legenda o nastanku Brijuna kaže kako je Stvoritelj dio Zemlje naumio oblikovati prema slici Raja. Tako je nastala Istra, nalik vrtu obraslom predivnim drvećem i prostranim livadama, koji oplakuje plavo more i poziva ljude sretnom životu.  No ljubomorni vrag uništio je njegovo djelo razrezavši vreću u kojoj je anđeo nosio ostatke neiskorištenog kamenja, te se tisuće kamenih stijena prosulo po istarskoj zemlji, zemlji kontrasta, u isto vrijeme pitomoj i surovoj, plodnoj i škrtoj, sunčanoj i oblačnoj. Rastuženi anđeli su prikupili djeliće Raja preostale među rasutim kamenjem  i zaštitili ih morskim valovima. Tako su nastali Brijuni. “

BRIJUNI I PULA

Mjesto polaska: Virovitica, Koprivnica

 

Polazak u ranim jutarnjim satima, vožnja turističkim autobusom kroz Gorski Kotar i Istru uz kraća usputna zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Fažanu, ukrcaj na brodicu te plovidba do NP Brijuni. Po dolasku, razgled Nacionalnog parka u trajanju od 4 sata. Vlakićem se posjećuju udaljeniji arheološki lokaliteti, zaljev Verige s ostacima rimske Vile rusticae i Bizantski kastrum u zaljevu Dobrika, kao i safari park u kojem u skladnoj zajednici žive zebre, somalijske ovce, indijska goveda, jednogrba deva, lame i slonovi. Arheološki muzej otoka smješten u mletačkom kaštelu iz 16. st., te mala gotička crkva sv. Germana iz 15. st. s stalnom izložbom kopija fresaka glagoljskih spomenika Istre također su uvršteni u izletnički program kao i razgledavanje prirodoslovne zbirke te foto izložbe.

Povratak brodicom u Fažanu, te vožnja do Pule. Slijedi šetnja i razgled Pule uz lokalnog stručnog vodiča: dvojna i Herkulova vrata, slavoluk Sergijevaca, Augustov hram, pulska Arene – najveći i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Slobodno vrijeme za odmor i vlastite aktivnosti. Okupljanje grupe i polazak kući predviđen je u kasnim popodnevnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 375,00 kn

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

 

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • voditelja putovanja,
  • ulaznicu za NP Brijuni uz stručno vodstvo,
  • lokalno stručno vodstvo u Puli,
  • sve razglede prema programu, jamčevno osiguranje,
  • osiguranje od odgovornosti,
  • troškovi organizacije i realizacije putovanja, PDV.

 

Povezana slikaSlikovni rezultat za nacionalni park brijuni

 Slikovni rezultat za pula

 

 

 

 

                                                                          Sretan put i dobru zabavu želi Vam Niba Tours !