NA DODIRU NJEMAČKE I FRANCUSKE

Garantirano
250,00  (1.883,63 kn)
4 dana autobusom
05.-08.05.2023.

                               NA DODIRU NJEMAČKE I FRANCUSKE

Upoznajte Nurnberg kao povijesni dragulj Njemačke i Ulm koji je spoj tradicije i suvremenosti, pokrajinu Alsace sa gradićom Colmar sa idilična dva francuska sela Riquewihr i Equisheim, i jednim od simbola pokrajine Alsace- grad Strasbourg.

Sve što ste ikada očekivali od bajke, doživjeti ćete u Alsaceu, isključiti se od stvarnosti i uključiti maštu. Šarene kućice, terase prepune cvijeća, romantične uličice popločene kamenim blokovima, neodoljiva francuska kuhinja, vinske ceste i vina iznimno visoke kvalitete, samo je mali djelić onoga što Vas očekuje na ovom putovanju!

 

Polazak:

04.05.2023. AK Virovitica: 23:00 h, AK Koprivnica: 24:00 h

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (05.05.2023.) VIROVITICA – KOPRIVNICA – NURNBERG – STRASBOURG

Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz zaustavljanja tijekom puta. Nastavak puta kroz Njemačku prema Nürnbergu, kojeg krase iznimna arhitektura, raskoš i umjetnost. Po dolasku u Nurnberg, šetnja središtem grada i starom gradskom jezgrom sa slikovitim uličicama i povijesnim zgradama, u srednjem vijeku smatrana je prijestolnicom Svetog rimskog carstva, a s druge strane poznata je po brojnim podrumima za skladištenje piva. Obilazak glavnog gradskog trga Hauptmarkt, s gotičkom fontanom Schoner Brunnen koja je ujedno i simbol grada (u prijevodu Lijepi bunar), stara gradska vijećnica, crkva sv. Sebaldusa, kuća Albrechta Durera, dvorac Kaiserburg (sjedište njemačkih srednjovjekovnih vladara)… Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti; preporučujemo svakako da iskoristite za posjet jednoj od poznatih pekarnica kao  što su Lebkuchen, Schmidt ili Wickleim, poznate po pripremi čuvenih nurnberških kolača. U poslijepodnevnim satima, nastavak vožnje prema Strasbourgu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan (06.05.2023.): STRASBOURG

Doručak u hotelu. Odlazak u upoznavanje Strasbourga, glavnog grada pokrajine Alsace, sjedište Europskog parlamenta, Vijeća Europe te Suda za ljudska prava. Polazimo od središta bajkovitog Starog grada- Grande Ile (u prijevodu „veliki otok“), koji je stavljen pod zaštitu UNESCO-a, a njime dominira katedrala Notre Dame de Strasbourg, proći će se živopisnim trgom Place du Marche- aux- Cochons- de- lait koji je prepun restorana i kafića s čijih terasa se pruža pogled na prekrasnu gotičku katedralu Notre Dame de Starsbourg. U blizini, s lijeve strane katedrale nalazi se jedna od najljepših kuća u gradu- Kammerzell, čijoj ljepoti doprinosi to što je gotovo cijela izrezbarena od drveta, a njezini prozori čine unikatna djela. Nastavljamo prema bivšoj biskupskoj palači Palais des Rohan  (danas je ovdje smješteno nekoliko gradskih muzeja), trgu Guthenberg, trgu Petite France kojim dominiraju jedni od najljepših primjera lokalne arhitekture, jedna od njih je kuća Maison  des Tanneurs, prepoznatljiva po bijelom pročelju prekrivena drvetom; pravu idilu ovom dijelu pridaju i stare mlinice, mostovi, obiteljski hoteli. Na samom ulazu na trg Petite France, nalazi se Ponts Couverts, odnosno sustav prekrivenih mostova s četiri obrambene kule iz 13. st. te crkva sv. Thomas i sv.Paul. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ručak, a  predlažemo i vožnju brodom kanalima uz povijesnu jezgru i četvrt Europske zajednice (fakultativno uz nadoplatu).

Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (07.05.2023.)RIQUEWIHR – EQUISHEIM – COLMAR – STRASBOURG

Doručak u hotelu. Vožnja vinskim cestama prema gradiću Colmar, za kojeg kažu da je jedan i od najljepših gradića Europe, smješten u podnožju planine Vogezi na rijeci Laugh, koja je kanalom povezana s Rajnom. Oni koji su ga posjetili, kažu da su se osjećali kao na  filmskom setu nekog romantičnog filma; sve je opušteno, bez buke i gužve, a zanimljivost je da stanovnici većinom kao prijevozno sredstvo koriste bicikl. U jednom trenutku, oni koji su posjetili Veneciju, osjećat će se kao da su tamo, zbog kanala, malih čamaca i romantike koja tim jednim dijelom dominira. Poznat je još po motivima kuća s drvenim gredama, popločenim ulicama na kojima su pastelno obojane kuće, renesansne crkve i mirni kanali s mostovima, a povijesnu jezgru čini zanimljiva kombinacija njemačkog i francuskog utjecaja. Razgled grada: glavni trg – tipične ulice Rue des Marchands i Rue Merciere – kuća stare carine – dominikanska crkva – „mala Venecija“ okružena kanalima – kuća s kamenim glavama – crkva sv. Martina. Slobodno vrijeme u gradskom središtu te nastavak vožnje kroz bogatu vinorodnu regiju koja je puna malih tipičnih alzaških sela. Posjetit ćemo dva dragulja spomenute regije- Equisheim i Riquewihr, gdje će se napraviti kraće foto pauze i uživati u predivnoj atmosferi i idiličnom krajoliku. Uske uličice, drvene kućice, prekrasno ukrašeni balkoni samo su dio ambijenta koji ćete doživjeti, a koji su nekada služili kao scenografija za vrijeme snimanja nekoliko filmova.

Povratak prema Strasbourgu i hotelu. Noćenje.

4.dan (08.05.2023.): ULM – KOPRIVNICA – VIROVITICA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema rodnom gradu Alberta Einsteina- Ulmu. Rijeka Dunav grad dijeli na novi dio koji se nalazi u Bavarskoj i stare jezgre u Baden- Wurttembergu, najpoznatiji je po gotičkoj  katedrali Ulmer Munster s najvišim tornjem na svijetu visine 161,53m, slikovitoj četvrti Fischervietel i kosoj kući Schiefe Haus. Šetnja i razgled pored navedenih znamenitosti, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti te polazak prema Koprivnici i Virovitici uz usputne pauze tijekom puta. Dolazak se očekuje u kasnijim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 250,00 €/1.883,62 kn

Kalkulacija je rađena na bazi od 40 osoba. Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom visoko turističke klase prema programu,
  • smještaj u hotelu Roi Soleil** u Strasbourg Mundolsheim na bazi 3 noćenja s doručkom,
  • voditelja putovanja- vodstvo tijekom cijelog putovanja,
  • sve razglede i obilaske prema priloženom programu,
  • osiguranje od odgovornosti,
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizacije putovanja, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje (mogućnost organiziranja prema želji putnika, uz doplatu na licu mjesta): mogućnost panoramske vožnje brodom u Strasbourgu u trajanju 1 sat i 10 min (odrasli: 17 €, 13 – 17 god: 16 €,  4 -12 god: 10 €)

 

Nürnberg: Grad koji čuva njemačku povijest

Free Half-Timbered House Craftsmanship photo and picture

Free Riquewihr France photo and picture Free City France photo and picture