MAKEDONIJA – Skoplje i biseri Orhridskog jezera

NOVO U PONUDI!
299,00 
5 dana, 3 noćenja
01.-05.10.2024.

MAKEDONIJA

Skoplje & biseri Ohridskog jezera 

5 dana autobusom/ 3 noćenja
01.10.-05.10.2024. (utorak – subota) 

1./ 2. DAN: SKOPLJE – OHRID  Polazak iz Koprivnice i Virovitice u kasnim večernjim satima 01. listopada. Noćna vožnja uz kroz Srbiju uz stajanja po potrebi grupe sve do Makedonije. Dolazak u Skopje u prijepodnevnim satima 02. listopada. Grupu dočekuje licencirani lokalni vodič. Obilazak grada započinje posjetom Citadele u Skoplju (Kale) koja je smještena na brijegu iznad rijeke Vardar. Za utvrdu se smatra da potječe iz 6. st. pr. Kr. iz doba neolitika i brončanog doba. U neposrednoj blizini smjestila se i džamija Mustafe Pashe iz 15. st. koja je kroz stotine godina ostala gotovo nepromijenjena. Nastavak šetnje do Starog skopljanskog pazara, Kapan Han-a koji je dio Stare čaršije, preko Kamenog mosta do centra s mnoštvom spomenika. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za ručak, šetnju, kupovinu suvenira i/ili druge aktivnosti po želji. Nastavak putovanja autobusom do Ohrida i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN: OHRID Doručak. Polazak autobusom do centra Ohrida. Obilazak grada uz lokalnog vodiča. Razgled znamenitosti – srednjovjekovna Crkva Sv. Sofije, antički teatar (kazalište), bizantska crkva Bogorodice Privletpe (ulaznica uz nadoplatu), Samuilova tvrđava koja je smještena iznad starog dijela grada Ohrida. Nastavak šetnje prema obali do Crkve Sv. Klimenta i Pantelejmona – koja je izgrađena kao replika stare crkve iz 863. godine; do pravoslavne crkve Sv. Jovana Kaneo iz 13. stoljeća, pa sve uz jezero Ohrid do Filevi – prodavaonice originalnih ohridskih bisera. Slobodno vrijeme za isprobavanje tradicionalne makedonske kuhinje u nekom od mnogobrojnih restorana uz obalu ili druge vlastite aktivnosti. Večera u hotelu. Noćenje.

4.DAN: ZALJEV KOSTIJU – SV. NAUM (fakultativno) Doručak. Polazak na fakultativni izlet (uz doplatu). Izlet započinje plovidbom brodom na jezeru Ohrid uz panoramski razgled grada. Plovidba do Muzeja na vodi, arheološkog nalazišta koji se nalazi na tzv. Zaljevu kostiju. Ovo nalazište prapovijesnog naselja na stupovima privlači tisuće turista, a rekonstrukcija tadašnjeg naselja i načina života daje osjećaj putovanja kroz vrijeme i jedinstven doživljaj. Osim autentičnih ostataka drvenih nastamba, u muzeju se mogu vidjeti i životinjska koža, alati, posuđe i ognjište autentičnog izgleda. Nakon obilaska, slijedi nastavak plovidbe do jednog od najpoznatijih lokaliteta u ovom dijelu Makedonije – Manastira Sv. Nauma koji se nalazi na samoj obali jezera. Osnovan je 895. godine, a danas više nije u vjerskoj funkciji. Nakon obilaska manastira, mogućnost doplate ručka u tradicionalnom makedonskom restoranu. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira ili obilazak izvora Crni Drim. Plovidba nazad do Ohrida i povratak u hotel. Večera i Noćenje.

5. DAN: BITOLA Doručak i odjava iz hotela. Polazak autobusima prema Bitoli, jednom od najvećih gradova u Makedoniji. Razgledavanje Herclea drevnog grada, odnosno ruševnog nalazišta koji se sastoji od više slojeva, od kojeg se smatra da su najstarija nalazišta iz razdoblja helenizma. Ime Herakleja potiče iz grčke mitologije prema junaku Heraklu. Na području antičkog grada nalazi se i amfiteatar, mozaici te drugo neprocjenjivo povijesno bogatstvo. Slijedi polazak prema ”Širokom sokaku”, odnosno, najpoznatijoj ulici Bitole u kojoj se nalaze trgovine, kafići, suvenirnice i restorani. Slobodno vrijeme za kavu ili vlastite aktivnosti. Sastanak grupe u dogovoreno vrijeme i polazak kući. Povratak u mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽAMANA PO OSOBI: 299,00 EUR

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći  uvjeti putovanja NIBA TOURS d.o.o.

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom visoke kvalitete,
 • tri noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) u hotelu u Ohridu,
 • ulaznicu za Tvrđavu u Ohridu,
 • ulaznicu za Antički grad Heraclea,
 • lokalnog vodiča za obilazak gradova,
 • turističkog pratitelja tijekom cijelog putovanja,
 • jamčevno osiguranje,
 • osiguranje od odgovornosti,
 • troškovi realizacije i  organizacije, PDV

 

Cijena NE uključuje:

 • ulaznicu za crkvu Sv. Bogorodice Privlepte (2,50 EUR)
 • paket izlet Zaljev kostiju – Sv. Naum (povratni transfer brodom, ulaznicu za Muzej na vodi (Zaljev kostiju), ulaznicu za Manastir Sv. Naum) – 25,00 EUR
 • ručak u lokalnom restoranu u Sv. Naumu (14,00 EUR)
 • putno zdravstveno osiguranje (od 20 EUR)
 • troškove osobne potrošnje

Način plaćanja gotovinski, kartično ili transakcijski: jednokratno ili obročno do 6 rata!

Tamo gdje vječno sunce sja, tamo je Makedonija!

Sretan put i dobru zabavu želi vam Niba Tours!