KRAKOW

187,00  (1.408,95 kn)
3 dana
24.-26.03.2023.

Krakow je prekrasan grad s posebnom pričom, jedan od najljepših srednjovjekovnih gradova u Europi. Savršena je mješavina povijesnih znamenitosti, pristupačnih restorana, muzeja i ljubaznih domaćina. Istražite najbolje od grada u tri dana, spojite sa posjetom Rudniku soli i Auschwitzu a putovanje završite posjetom Brnu – drugom po redu najvećem gradu u Češkoj.


1.dan, 24.03.: Polazak u noćnim satima. Ugodna vožnja autobusom turističke klase kroz Mađarsku, Češku i Poljsku. Prvo odredište ovog putovanja je spomen područje Auschwitz. Uz vodstvo na hrvatskom jeziku obići će se muzej i spomen područje na mjestu nekadašnjeg koncentracijskog logora. Nakon obilaska nastavak putovanja do Krakowa, smještaj u hotel i kratko slobodno vrijeme za odmor. U popodnevnim satima odlazak u obilazak grada u pratnji stručnog vodiča: dvorac Wavel – katedrala – glavni trg, jedan od najvećih srednjovjekovnih trgova u Europi i smatra se jednom od najljepših urbanističkih cjelina uopće – robna tržnica – palača Krzystofory – crkva Sv. Ane – Florianska ulica – Vrata Barbican – gotička crkva Naše drage Gospe. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: 25.03. Doručak, nakon kojeg slijedi odlazak do središta Krakowa i šetnja s pratiteljem starom židovskom četvrti Kazimierz: Stara sinagoga – sinagoga Remuh – staro židovsko groblje. Nekad važna židovska zajednica bila je nositelj gospodarskog razvoja Krakowa, a podsjetnik na nju su danas brojne galerije, suvenirnice i kosher restorani upravo u Kazimierzu. Slobodno vrijeme za ručak i ostale individualne aktivnosti. U popodnevnim satima odlazak do rudnika soli Wieliczka s preko 300 kilometara rudarskih puteva, dubine od čak devet etaža i s preko 700 godina povijesti. Obilazak rudnika u pratnji stručnog vodiča. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan: 26.03. Doručak i odjava iz hotela. Polazak kući. Vožnja uz usputne pauze te zaustavljanje u Brnu, središtu južne Moravske. Šetnja povijesnom jezgrom: katedrala sv. Petra i Pavla – palača Dietrichstein – stara gradska vijećnica – kazalište. Kraće slobodno vrijeme u gradskom središtu za kavu ili ručak. Nastavak putovanja kući, uz usputne pauze prema potrebi grupe. Dolazak u Koprivnicu i Viroviticu u noćnim satima.

*Organizator zadržava pravo promijene rasporeda putovanja!


Cijena aranžmana po osobi iznosi: 187,00 eura/1.408,95 kn

Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba. Fiksni tečaj konverzije eura: 1 euro=7,53450 kn.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase, licenciranog voditelja putovanja, lokalnog vodiča za Krakow, smještaj u hotelu*** na bazi dva noćenja sa doručkom, jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i realizacije putovanja, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: putno zdravstveno osiguranje, ulaznicu za Auschwitz (11 eura), ulaznicu za rudnik soli Wieliczka (26 eura), nadoplata za 1/1 sobu (34 eura/noć), troškove osobne potrošnje.

Napomena: sredstvo plaćanja u Poljskoj je Poljska zlota te se preporučuje nositi njihovu valutu.