DALMATINSKA ZAGORA

700,00 Kn
2 dana autobusom
30.-31.10.2021.
Knin, Vrlika, Sinj, Imotski…
Nerazvikana Dalmatinska zagora, veličanstvene prirode i bogatoga kulturološkog nasljeđa, je nebrušeni dijamant koji se svijetu tek počeo predstavljati. Puna je mini turističkih lokacija koje se svakako moraju posjetiti.

1. dan: polazak u ranim jutarnjim satima sa mjesta prema dogovoru. Vožnja autobusom turističke klase uz usputne pauze prema potrebi grupe. Prvo odredište ovo putovanja je kraljevski grad Knin – prijestolnica hrvatskih kraljeva Svetoslava, Držislava, Dmitra Zvonimira i Petra Svačića. Imao je značajnu ulogu i u Domovinskom ratu kada je njegovim oslobađanjem okrunjena vojno redarstvena operacija Hrvatske vojske „Oluja“. Obilazak grada i velebne crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, slušanje priča o povijesti Knina uz neizostavan odlazak na kninsku tvrđu na kojoj je smješten i Kninski muzej. Obilazak Muzeja i tvrđave uz stručno vodstvo. Nastavak putovanja prema Vrlici no prije dolaska u sami grad stajanje na jednom od najčarobnijih mjesta u Hrvatskoj: izvoru rijeke Cetine. Ovo krško vrelo potopljeni je speleološki objekt, a procjenjuje se da mu je dubina oko 115 metara. Kad smo u blizini posjetit ćemo i crkvu sv. Spasa, odnosno ruševine starohrvatske crkve građene u 9. stoljeću oko čije se povijesti i dan danas lome koplja. Dolazak u Vrliku, šetnja gradom, posjet crkvi Gospe od Ružarja te ispijanje vode sa Česme koja je inspirirala Milana Begovića po čijem je libretu skladana najpopularnija hrvatska opera ‘Ero s onoga svijeta’ a kasnije ju je uglazbio Jakov Gotovac. Nastavak putovanja do Sinja. Smještaj u hotel*** te odmor od cjelodnevnog putovanja. Noćenje.

2. dan: doručak i odjava iz hotela. Šetnja i obilazak najvećih znamenitosti grada Sinja koji je najpoznatiji po događaju Sinjska alka. Upravo zato ćemo i posjetiti Muzej sinjske alke čiji postav uključuje mnoštvo odora, opremu i oružje sinjskih alkara te alkarske statute i pravilnike (fakultativno). Posebnu atrakciju postava predstavlja prikaz alkarske povorke načinjen u prirodnoj veličini. Nakon obilaska Sinja nastavljamo put do kraja Dalmatinske zagore a to je Imotski – grad sa više Mercedesa nego stanovnika. Šetnja gradom te odlazak do Modrog i Crvenog jezera. Krško Modro jezero jedno je od najljepših hrvatskih jezera do kojeg vode uređene stepenice pa je ono za ljetnih mjeseci omiljeno kupalište. Crveno jezero dobilo je ime po crvenim stijenama na rubu jezera. Ova kraška jama visoka je oko 528 metara, a dubina jezera je oko 281 metar što bi, prema nekim podatcima, moglo biti najdublje jezero u Europi. Crvenom jezeru zbog strmih litica koje ga okružuju nije moguće pristupiti. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu u Imotskom nakon čega slijedi polazak kući. Dolazak u Koprivnicu i Viroviticu u kasnim večernjim satima.


Cijena aranžmana po osobi iznosi: 700,00 kn

Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba. Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

 

Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz autobusom turističke klase,
 • voditelja putovanja,
 • smještaj u hotelu Alkar*** na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama,
 • ulaznicu za Kninsku tvrđavu
 • posjete izvoru rijeke Cetine, crkvi sv. Spasa, Vrlici, Imotskom te Modrom i Crvenom jezeru,
 • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti,
 • troškove organizacije i realizacije putovanja,
 • PDV

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • ulaznicu za Muzej sinjske alke (40,00 kn),
 • smještaj u jednokrevetnoj sobi (60,00 kn),
 • troškove osobne potrošnje.

Mogućnost plaćanja na dvije rate!

ImotskiMuzej Sinjske Alke

Cetina - Vrlika

Crkva sv. Spasa

Kninski muzej Knin – Stranice Kninskog muzej Knin