Čarobna Istra

355,00 Kn
1 dan autobusom
12.03.2022.

Termin putovanja: 12.03.2022.

VIROVITICA – KOPRIVNICA – POREČ– GROŽNJAN – BUZET

 

Polazak u ranim jutarnjim satima iz Virovitice, Koprivnice (uz ostala usputna mjesta). Vožnja preko Zagreba i Karlovca prema Rijeci. Prva destinacija je Poreč. Ovaj grad nosi titulu najposjećenije destinacije u Istri. Antički grad sa svojom ulicom Decumanus i s Eufrazijevom bazilikom iz 6.stoljeća koja predstavlja pravi primjerak bizantske umjetnosti sa svojim nadaleko poznatim mozaicima. Vidjet ćete i Romaničku kuću – najstariju sačuvanu kuću u Poreču i još mnogo spomenika kulture koji odišu poviješću i pričama. Obilazak grada sa stručnim vodičem. Nakon razgleda slobodno vrijeme za kavu.  Potom, odlazimo do Grožnjana koji je poznat kao grad umjetnika i glazbenika. Njegov umjetnički procvat počeo je 1965.godine kad su u prazne napuštene kuće uselili umjetnici iz svih krajeva svijeta. Ovaj slikoviti gradić smješten na vrhu brda svojim čarobnim i zadivljujućim izgledom inspirira svakog umjetnika, a također i običnog prolaznika neće ostaviti ravnodušnim. S vrha Grožnjana pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta, a terase su idealna pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sličnom. Okupljanje grupe i nastavak putovanja do Buzeta gdje ćemo obići Destileriju Aura i čuti priču o ljubavnom destilatu: kada se ispreplete posao, romansa i čarobno obiteljsko gastro nasljeđe. Obitelj Sirotić već deset godina proizvodi vrhunska pića, džemove i čokolade od samoniklog istarskog bilja i divljeg voća, a nedavno su za proizvode od autohtone sorte Terana dobili dva prestižna priznanja u Londonu. Liker od terana, Teranino sa zlatnom medaljom oduševio je čak i poslovično suzdržane Engleze. Naravno, probat ćemo ga i uz ostale likere iz njihove bogate ponude! U dogovoreno vrijeme polazak kući. Očekivani povratak u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana iznosi: 355,00 kn

Kalkulacija je rađena na bazi od 35 osoba. Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti poslovanja Niba tours d.o.o.

Cijena aranžmana uključuje:

  • Prijevoz turističkim autobusom,
  • Licenciranog voditelja na cijelom putovanju,
  • Stručnog vodiča za razgled Poreča,
  • Degustaciju vina i domaćih istarskih proizvoda u Destileriji Aura (PAKET 1: degustacija 3 vrste rakija i 3 vrste džemova)
  • Sve razglede prema programu,
  • Troškove organizacije i realizacije, PDV.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • Ulaznicu za Eufrazijevu baziliku u Poreču (odrasli: 50,00 kn, predškolska djeca: gratis, školska djeca i studenti: 25,00 kn)

Porec, August, Croatia, Architecture, Istria, Homes

City Loggia, Porec, Croatia

VIDEO Grožnjan je dobio još jednu prekrasnu šetnicu STANOVNICI OČISTILI KAMENI PUT

Aura - Istra Card

DESTILERIJA AURA - Delistria