BARANJA: ČvarakFest-Vinarija Josić-Batina

205,00 Kn
1 dan autobusom
28.11.2020.

Polazak u jutarnjim satima sa mjesta prema dogovoru. Vožnja prema Baranji koja je najpoznatija po vinima i rakijama, ljutim papričicama, specifičnom ribolovu, svadbama ali i tajnama o životu i preživljavanju. Jedna od najpoznatijih manifestacija ovog kraja je ČvarakFest i Zimski vašar u Karancu gdje se posjetiteljima prikazuje doživljaj tradicionalnog topljenja čvaraka i pripremanja kobasica a na mnoštvu štandova mogu se pronaći tradicionalni seoski proizvodi kao što su licitarska srca, kolači, langošice, dimljene mesne delicije (kulen, kobasica i dr.), rakija, vino, med, drvene igračke i suveniri. Obići ćemo i Ulicu zaboravljenog vremena u Karancu koja će Vas vratiti desetljećima unatrag: prastara brijačnica s neodoljivim mirisom Pitralona, Ralona ili nečeg sličnog, gostionica ”Pod kruškom” iznad čijeg šanka vise kobasice i slanina, lončarska, klomparska, stolarska, bačvarska, tkalačka i korparska radionica, ljetna kuhinja, zemljana kuća i sl. Nakon proglašenja pobjednika na ČvarakFestu, punih trbuha nakon degustacije baranjskih specijaliteta i još punijih vrećica nakon kupovine baranjskih suvenira, krećemo prema Zmajevcu koje je danas poznato po vinskim cestama i cijeloj koloniji vinskih podruma ukopanih u južnu stranu Baranjske planine, poznatih pod imenom surduci. Posjetit ćemo jedan takav vinski podrum vinarije Josić gdje će se degustirati tri vrste kvalitetnih vina: bijelo, crveno i rose. Nastavak putovanja do Batine, odnosno do spomenika Pobjede odakle se proteže prekrasan pogled na Hrvatsku, Mađarsku i Srbiju. Memorijalni kompleks „Batinska bitka“ otvoren je 1976. godine u znak sjećanja na sudionike Batinske bitke iz studenog 1944. godine. U sastavu Memorijalnog kompleksa nalazi se spomenik Crvenoj armiji „Pobjeda“, rad akademskog kipara Antuna Augustinčića te Spomen-park i zajednička grobnica s posmrtnim ostacima 1.297 boraca Crvene armije. Nakon obilaska kompleksa polazak kući. Dolazak u Viroviticu i Koprivnicu u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana iznosi: 205,00 kn

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom visoke turističke klase, voditelja putovanja na cijelom izletu, ulaznicu za Ulicu zaboravljenog vremena, posjet ČvarakFestu, obilazak vinarije Josić uz degustaciju tri vrste vina (Sauvignon blanc, Baranjski šiler, Rose), posjet Spomen-domu Batinske bitke, sve razglede prema programu, jamčevo osiguranje, troškove organizacije i realizacije putovanja, PDV.

Program je podložan promjenama zbog novih pravila postavljenih zbog bolesti COVID-19. Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.