Advent u Pečuhu

Garantirano
160,00 Kn
1 dan autobusom
08.12.2019.
Katedrala sv. Petra i Pavla, ranokršćanska nekropola Sopianae, džamija Paše Qasima, Galerija suvremene umjetnosti, fontana Zsolnay te jedan od najljepših mađarskih adventskih sajmova… sve to, ali i mnogo, mnogo više, može se posjetiti u Pečuhu!

Polazak u kasnijim jutarnjim satima iz Koprivnice, Đurđevca, Pitomače i Virovitice. Vožnja u pravcu Sigeta gdje se nalazi najveća utvrda Južnog Zadunavlja – sigetska utvrda koju je junački branio i pred kojom je poginuo hrvatski ban i glavni kapetan Zadunavlja Nikola Šubić Zrinski, koji se slavi kao najveći hrvatski vojni junak, a i Mađari ga smatraju svojim nacionalnim junakom. Nakon sigetske utvrde slijedi odlazak do Parka mađarsko-turskog prijateljstva, mjesta gdje se nalazio turski tabor prilikom opsade Sigeta i gdje je pokopana utroba glasovitog sultana Sulejmana Veličanstvenog, a tijelo je balzamirano i preneseno u Tursku.

Slijedi nastavak putovanja do Pečuha. Razgled jednog od najljepših gradova u Mađarskoj koji je bio i europska prijestolnica kulture 2010.godine a UNESCO mu je dodijelio ngradu „Grad mira“  zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije. Znamenitosti koje ćemo razgledati su: Ulica Kiraly, Gazi Kasim Pašina Džamija, Barbakan (biskupska tvrđava), bazilika Sv. Petra, Szecheny Trg, sinagoga, kazalište, muzej Zsolnay (ukrasno-umjetnička keramika). Uživanje na gradskim trgovima uz adventski blagdanski ugođaj. Slobodno za shopping u trgovačkom centru Arkad. Planirani polazak iz Pečuha u 20:00 sati.


Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase, voditelj putovanja na cijelom izletu, sve razglede prema priloženom programu, osiguranje jamčevine, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije putovanja, PDV.