ADVENT U MARIBORU I MARIAZELLU

280,00 Kn
1 dan autobusom
19.12.2021.

Doživite blagdanski duh europskih gradova i zagrijte se aromatičnim kuhanim vinom !

MARIBOR tijekom cijele godine njeguje ugodnu atmosferu, ali oko Božića pretvara se u pravu malu bajku. 

MARIAZELL je vrlo popularno hodočasničko odredište, a njegov Božićni sajam nadaleko je poznat po tome što je očuvao autentičnu božićnu atmosferu. Ponosi se najvećim adventskim vijencem na svijetu te još mnogim drugim atrakcijama; kućom napravljenom od više od tone pravih medenjaka, Anđeoskim poštanskim uredom, jaslicama s pokretnim figurama…

Termin putovanja: 12.12.2021.

Mjesto polaska: Virovitica, Koprivnica

Polazak u ranim jutarnjim satima sa mjesta prema dogovoru. Slijedi vožnja uz usputne pauze tijekom puta do Maribora, metropole slovenskog dijela Štajerske. Po dolasku, odlazak do povijesne jezgre grada uz šetnju starim ulicama i uličicama. Razgled i upoznavanje znamenitosti: Glavni trg s gradskom vijećnicom, Trg slobode, Židovski trg sa sinagogom, Narodni dom, Trg generala Maistra… Slobodno vrijeme za boravak u gradskom parku, posjet božićnom sajmu… Okupljanje grupe i polazak prema poznatom austrijskom svetištu Mariazell. Dolazak u Mariazell, svetište smješteno u Alpama kojim dominira rimokatolička bazilika posvećena rođenju Djevice Marije. U adventsko doba trg ispred bazilike je prepun štandova sa ukrasima i suvenirima, ali i kućicama iz kojih se širi miris medenjaka i kuhanog vina. Veliki božićni vijenac upisan u Guinessovu knjigu, šareni ukrasi, živuće jaslice, poštanski ured za slanje božićnih čestitki i želja pridonose pravom božićnom ugođaju. Slijedi slobodno vrijeme za uživanje u predblagdanskom ugođaju uz božićne pjesme, štandove sa kojih se širi miris punča i božićnih kolača. Advent u Mariazellu je ugođaj kojeg ćete zasigurno pamti. Dolazak kući predviđen je u večernjim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 280,00 kn

Za putovanje vrijedi Ugovor i Opći uvjeti putovanja NibaTours d.o.o.

 

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase, licenciranog turističkog voditelja tijekom putovanja, sve razglede prema programu, osiguranje od odgovornosti, troškovi organizacije i realizacije putovanja, PDV.

*Napomena: putnici za ulazak u Sloveniju i Austriju moraju imati jedan od ova tri dokumenta:

•    potvrde o negativnom testu (brzi antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR- test ne stariji od 72 sata)
•    potvrde o cijepljenju
•    potvrde preboljenju bolesti COVID-19.

Isto je potrebno i za povratak u Hrvatsku.

Today the city of Maribor will be lightened up! -

Christmas Markets 2021-2022 in Slovenia - Dates

Mariazell - Urlaub im Mariazellerland

ADVENT U MARIAZELLU] Razgledajte najveći adventski vijenac na svijetu i kućicu izrađenu od 1000kg medenjaka u austrijskom svetištu za 185 kn!