10 DESTINACIJA U 4 DANA

1.190,00 Kn
4 dana autobusom
27.05. - 30.05.2022.

10 destinacija u 4 dana

 

4 dana autobusom, 27.5. – 30.05.2022.

Polasci: Virovitica, Pitomača, Đurđevac, Koprivnica, Križevci

1.DAN:

Polazak u ranim jutarnjim satima. Ugodna vožnja turističkim autobusom uz usputna stajanja do grada Senja, najstarijeg grada na gornjem Jadranu. Posjetit ćemo simbol Senja – Tvrđavu Nehaj i uz stručno vodstvo doznati sve o njoj kao i o Senjskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije… Vrijeme za kavu i odmor, nakon čega krećemo prema Vidikovcu uvale Zavratnica s kojeg pogled puca ravno na uvalu Zavratnica. Uvala Zavratnica

je jedna od najljepših uvala Jadrana, krški fenomen koji je 1964. proglašen zaštićenim krajolikom, a 1981. postaje dio Parka prirode Velebit. Zavratnica je u biti potopljena bujična dolina s kanjonskim liticama visokim oko 100 metara, a sama dužina zaljeva je oko 900 metara. Nastavljamo put autobusom do Starigrad Paklenice, odnosno do Hotela Barba gdje nas čeka piće dobrodošlice, večera i noćenje.

2.DAN:

Doručak u hotelu. Odlazak u obližnji NP Paklenica koji se prostire na 95 km² na obroncima južnog Velebita. Park je svoje ime dobio prema smoli crnog bora, tzv. pakline, a tamo protječu Velika i Mala Paklenica te tvore prepoznatljive kanjone, okomito urezane u južne padine Velebita, ali i ostali širi okolni prostor. Prošetat ćemo poučnom stazom i obići prezentacijski centar „Podzemni grad Paklenice“. Tu se nalazi i uređena suvenirnica Parka, kao i caffe bar „Bunker“… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje prelijepih plaža u Starigrad Paklenici koje karakterizira šljunak i prekrasan pogled s mora na planinu Velebit. Jedna od najljepših plaža ovog dijela Jadrana – plaža Jaz nalazi se oko 1500 metara od Hotela i proteže se u dužini od gotovo 2 km, s posebice zanimljivom i lijepom plažom uz povijesnu Večku kulu… Večera i noćenje.

3.DAN:

Nakon doručka odlazimo do Novigrada gdje ćemo se popeti na tvrđavu iznad samog mjesta – Forticu, s koje se pružaju prekrasni vidici, a čut ćemo i priču o samoj utvrdi… Nastavljamo put prema Solani u Ninu – šetat ćemo poljima soli i uz stručno vodstvo naučiti sve o nastajanju i berbi soli… Slobodno vrijeme u Ninu za obrok i kavu, a zatim se vraćamo prema Starigradu. Zaustavit ćemo se na velebnom Masleničkom mostu, „uloviti“ pokoju dobru fotku sa mosta i diviti se pogledu. Na povratku ćemo stati i u mjestu Seline kako bi upoznali srednjovjekovnu Crkvu svetog Petra koja je izgrađena na prijelazu iz 9. u 10.stoljeće… Povratak u Hotel, večera i noćenje

4.DAN:

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema Ogulinu – gradu bajki, bogatom legendama. Dočekat će nas lokalni vodič i uz priču provest kroz grad – od Frankopanskog kaštela, Ivanine kuće bajki, Đulinog ponora, barokne crkve… Slušat ćemo bajku Regoč u Amfiteatru (kazalištu na otvorenom), piti vodu sa vrela Cesarovac i čuti priču o vješticama sa Kleka… Slobodno vrijeme za okrijepu, kavu. Posljednja destinacija je Jezero Sabljaci, jedanaesto po veličini u Hrvatskoj kojeg mnogi zovu Ogulinskim morem. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti… Puni dojmova vraćamo se prema Koprivnici i Virovitici uz usputna stajanja prema potrebi grupe. Dolazak u večernjim satima.

Cijena aranžmana: 1.190,00 kn

 

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • voditelja putovanja,
  • smještaj u Hotelu Barba** u Starigrad Paklenici na bazi 3 polupansiona (+piće dobrodošlice),
  • ulaznicu uz stručno vodstvo za Tvrđavu Nehaj i Senjsku katedralu,
  • ulaznicu za NP Paklenica,
  • ulaznicu uz stručno vodstvo za Solanu Nin,
  • lokalno stručno vodstvo u Ogulinu,
  • sve obilaske prema programu,
  • osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i realizacije putovanja i PDV.

*Mogućnost plaćanja na 4 rate!!!

 

Hotel Barba: smješten u prvom redu do mora (40 metara od šljunčane plaže), u centru Starigrada. Sve sobe imaju klimu, vlastitu kupaonicu i wc, LCD TV i WiFi. Obroci se poslužuju na prekrasnoj vanjskoj terasi.

Više na: www.hotelbarba.com

Uvala Zavratnica: Potopljena dolina s kanjonskim liticama - Večernji.hr

U kanjonu Velike Paklenice ozlijeđen strani penjač - Novi radio Zadar

Tvrđava Fortica – Castrum Novum - TZO Novigrad

Solana Nin: prva ovogodišnja berba Ninskog cvijeta soli | 24sata

Ogulin – grad bajki - topdestinacije.hr