Novosti
22. ožujka 2017.

Zašto posjetiti Sarajevo?

Ono što nam prvo padne na pamet kad netko spomene Sarajevo su svakako nadaleko poznati ćevapi, burek i turska kava, ali Sarajevo je puno više od toga.

Sarajevo je jedan od rijetkih gradova gdje tokom desetominutne šetnje možete naići na najznačajnije religije svijeta- pravoslavnu i katoličku crkvu, sinagogu i džamiju. Sve te tradicije čine jedinstvenu kulturnu mješavinu Sarajeva.

Sarajevo se nalazi i na vrhu liste europskih glavnih gradova u kojima posjetitelji za svoj novac dobiju odličnu vrijednost. Svoje će posjetitelje iznenaditi vrhunskim odnosom cijena i kvaliteta koje  za svoj novac mogu dobiti, bilo da je riječ o smještaju, hrani, kupnji suvenira ili večernjem provodu.

Sarajevo je dovoljno veliko da u njemu ima mnogo toga za vidjeti i doživjeti, a opet dovoljno malo da gdje god želite možete stići pješice.

Svaki grad ima svoj jedinstveni ritam, a ritam Sarajeva je lagan i opuštajući. Ono po čemu se Sarajevo pamti je gostoljubivost njegovih stanovnika, koji će se potruditi da boravak u njihovom gradu učine posebnim. Ako ljepotu jednog grada čine ljudi, onda Sarajevo definitivno spada među najljepše gradove na svijetu.

Sarajevo je grad čije su priče toliko bliske i pune života da čak i ako ga nikad niste posjetili imate dojam da poznate njegove ljude, znamenitosti, ulice, trgove, mostove i parkove. Sada je pravi trenutak da doživite taj grad izbliza i uvjerite se da je još zanimljiviji nego u vašoj mašti! Tko ne bi volio dočekati jutro u Sarajevu i započeti uz tradicionalnu bosansku kavu koja se služi u malim bakrenim posudama- džezvama?