Advent u Pečuhu

Garantirano
160,00 Kn
1 dan autobusom
16.12.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

Vožnja u pravcu Sigeta gdje se nalazi najveća utvrda Južnog Zadunavlja – sigetska utvrda koju je junački branio i pred kojom je poginuo hrvatski ban i glavni kapetan Zadunavlja Nikola Šubić Zrinski, koji se slavi kao najveći hrvatski vojni junak, a i Mađari ga smatraju svojim nacionalnim junakom.

Nakon sigetske utvrde slijedi odlazak do Parka mađarsko-turskog prijateljstva, mjesta gdje se nalazio turski tabor prilikom opsade Sigeta i gdje je pokopana utroba glasovitog sultana Sulejmana Veličanstvenog, a tijelo je balzamirano i preneseno u Tursku.

Slijedi nastavak putovanja do Pečuha. Razgled jednog od najljepših gradova u Mađarskoj – koji je bio i europska prijestolnica kulture 2010.godine. „Grad mira“ nagrada je koju je UNESCO dodijelio Pečuhu zbog promicanja manjinskih kultura i tolerancije. Znamenitosti koje ćemo razgledati su: Ulica Kiraly, Gazi Kasim Pašina Džamija, Barbakan (biskupska tvrđava), bazilika Sv. Petra, Szecheny Trg, sinagoga, kazalište, muzej Zsolnay (ukrasno-umjetnička keramika). Uživanje na gradskim trgovima uz adventski blagdanski ugođaj. Slobodno za shopping u trgovačkom centru Arkad. Planirani polazak iz Pečuha u 20:00 sati.


Cijena aranžmana iznosi: 160,00 kn

Za ovaj program vrijede Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • licenciranog turističkog pratitelja na putovanju,
  • sve razglede prema programu,
  • osiguranje od odgovornosti, osiguranje jamčevine,
  • troškove organizacije putovanja, PDV.